Zondag 7 september 2014 won raadslid Ann Fockaert (Hoogstraten Leeft) het Belgisch kampioenschap voor burgemeesters en mandatarissen te Merksplas. Daarnaast was er ook het Belgisch kampioenschap voor politieagenten en brandweerlui.

Het evenement werd opgedeeld in drie categorieën: de politieagenten gingen om 13 uur van start voor een rit van 70 kilometer, om  15 uur waren de burgemeesters en mandatarissen aan de beurt. Zij reden 33 kilometer op een gesloten omloop. Tot slot was er de ‘pompierskoers’ van 16.30 uur over 35 kilometer (in interventiekledij).

“Nochtans waren de benen goed.”

Voor Hoogstraten waren twee raadsleden aanwezig: Ann Fockaert (Hoogstraten Leeft) en Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft). Arnold zou als laatste finishen, net achter burgemeester Frank Wilryckx van Merksplas. „Bewust heb ik de koers meegereden in retrokledij. Dit was pas de 3de keer dat ik op een koersfiets zat. Ik had dus niet al te hoge verwachtingen. Nochtans waren de benen goed.” aldus Arnold Wittenberg. Kris Govers, schepen van sport te Merksplas zou Belgisch kampioen worden bij de mannen.

Ann Fockaert kwam als eerste vrouw over de meet. Zij werd zo Belgisch kampioen in de vrouwen-categorie. Vooraf had ze geen doelstellingen gesteld. „Ik was niet zenuwachtig en deed gewoon mee voor de fun. Ik heb een leuke en gezellige wedstrijd gehad. Niet iedereen kan zeggen dat hij in het bezit is van een Belgische trui.” aldus kersvers Belgisch kampioene Ann Fockaert.

IMG_2393 IMG_2367

Belgisch kampioene Ann Fockaert.