Stad Hoogstraten compenseert alle slachtoffers.

Stad Hoogstraten schenkt aan elk Hoogstraats gezin een bon met 20 vrijkaarten voor de zwemvijver van De Mosten, geldig tot en met september 2020. Deze vrijkaarten staan afgedrukt in het informatieblad Info’zine, dat vorige week is bedeeld onder de Hoogstratenaren. Tientallen inwoners hebben evenwel een magazine in de brievenbus gekregen, waaruit de pagina met de vrijkaarten vakkundig was verwijderd. Het stadsbestuur heeft voor hen een compensatieregeling uitgewerkt.

‘Het lijkt erop dat een individu of een groep van mensen systematisch Info’zines uit de brievenbussen hebben gehaald en de pagina met toegangstickets hebben verwijderd”, zegt burgemeester Marc Van Aperen. “Ik snap niet hoe iemand zich schuldig kan maken aan dergelijke praktijken. Net op het moment dat het stadsbestuur een mooie inspanning levert om aan onze inwoners wat extra zomerplezier te schenken, probeert men dit onderuit te halen. Maar de mensen die een onvolledige Info’zine in de bus kregen, moeten zich geen zorgen maken, we gaan dit uiteraard voor hen compenseren.”

Na een grondige controle bij de drukkerij en de verdeler ziet het ernaar uit dat de ontbrekende pagina’s in Info’zine het resultaat zijn van een kwaadwillige actie. Een fout bij de drukkerij is uitgesloten, want daar zijn verscheidene controlemechanismen in gebruik die ervoor zorgen dat elke onvolledige publicatie wordt vermeden. Wat opvalt, is dat de betreffende bladzijde met de gratis toegangstickets er heel zorgvuldig is uitgehaald, zonder opvallende scheurranden of gekreukte bladzijden. Dit is vooral gebeurd in Hoogstraten en Minderhout. In de andere dorpen van Hoogstraten zitten de toegangstickets er grotendeels nog wel in.

Compensatie

Hoe gaat de stad er nu voor zorgen dat alle getroffen Hoogstraatse gezinnen de vrijkaarten alsnog ontvangen? ‘We willen de overlast voor de burgers zoveel mogelijk beperken”, zegt schepen van sport en toerisme Arnold Wittenberg. “Ze hoeven ons dus niet op te bellen of ze hoeven niet naar het stadhuis te gaan om nieuwe toegangstickets te halen. We stellen de getroffen gezinnen voor om simpelweg naar De Mosten gaan en daar hun Info’zine laten zien waar pagina 21 met de gratis toegangstickets is uitgehaald. Dan ontvangen ze van de onthaalmedewerkers van De Mosten een kaart met de 20 gratis toegangstickets en krijgen ze ook onmiddellijk gratis toegang tot het domein. Zo kunnen zij ook al vanaf dinsdag 30 juni gratis in De Mosten binnen. Niet vergeten dat je – in verband met de richtlijnen inzake corona – wel eerst moet reserveren via www.hoogstraten.be/demosten.”

De onthaalmedewerkers zullen zorgvuldig controleren via het reservatiesysteem dat er geen misbruik wordt gemaakt van deze compensatieregeling en dat er niemand probeert om twee keer te profiteren van de gunst van gratis toegangstickets voor De Mosten.

Het stadsbestuur betreurt dat zulke praktijken plaatsvinden in onze stad, waar de overgrote meerderheid van de inwoners een voorbeeldige mentaliteit toont ten opzichte van de coronamaatregelen en zich zeer solidair opstelt om elkaar te helpen en te ondersteunen.

“We gaan ervan uit dat deze schandalige praktijk het werk is van één of meerdere individuen die hier nauwelijks enige winst uit kunnen puren. Ze zijn immers niet te verkopen aan mensen buiten Hoogstraten. De gratis toegangstickets zijn enkel te gebruiken door inwoners van Hoogstraten. Aan de kassa wordt je identiteitskaart gevraagd en wordt er gecheckt of je inwoner bent van Hoogstraten”, licht burgemeester Marc Van Aperen toe. “We laten ons hierdoor niet van de wijs brengen en garanderen dat ieder Hoogstraats gezin deze zomer gratis kan genieten van een bezoek aan ons recreatiedomein.“