We nodigen je op zondag 4 juli om 16.00 uur van harte uit om mee te komen vieren in recreatiedomein De Mosten. Provinciaal gedeputeerde van toerisme Jan De Haes zal ook aanwezig zijn, want sinds kort hebben we een nieuwe waterspeelplaats. De subsidiëring van de waterspeelplaats gebeurde deels door Toerisme Provincie Antwerpen Apb via de subsidieoproep van de regiowerking Kempen. We hebben daarnaast knappe nieuwe zitbanken op het terrein, geschonken door Nobel Flooring en Mattheussen Bos en Tuin (beide uit Minderhout) én we mogen opnieuw de blauwe vlag hijsen. Redenen genoeg om af te zakken naar het mooie Meer.


Blij met de blauwe vlag, blij met kwaliteit

Schepen van sport en toerisme Arnold Wittenberg is trots om de blauwe vlag te mogen hijsen, “want het staat als kwaliteitslabel garant voor een goede en veilige zwemwaterkwaliteit, maar ook voor een degelijk milieubeheer én voor veiligheid, dienstverlening en voorzieningen. Daarnaast hecht de blauwe vlag ook veel belang aan natuur- en milieu-educatieve activiteiten in en om het domein.”

In recreatiedomein De Mosten wordt de kwaliteit van het zwemwater in de natuurlijke zwemvijver en watersportvijver wekelijks gecontroleerd. Het water van de zwemvijver wordt over een groot rietbekken gepompt en wordt op die manier op een volledig natuurlijke manier gezuiverd. Er is geen toevoeging van chloor of andere chemicaliën. “Als lokaal bestuur vinden wij het belangrijk om ons domein op een zo duurzaam mogelijke manier uit te baten. Een gezonde waterkwaliteit en omgeving blijft voor ons elk jaar opnieuw topprioriteit”, zegt burgemeester Marc Van Aperen. ”Ook de toegankelijkheid voor mensen met een beperking vinden wij van cruciaal belang.”

Een nieuwe waterspeelplaats, spetterend plezier verzekerd
Moet er nog water zijn? Zeker en vast, want dat is een essentieel bestanddeel van onze leuke nieuwe waterspeelplaats! De subsidiëring ervan gebeurde, naast een budget van de stad, door Toerisme Provincie Antwerpen Apb via de subsidieoproep van de regiowerking Kempen. Gedeputeerde Jan De Haes is blij om de waterspeelplaats te mogen inhuldigen. “Ik ben ervan overtuigd dat heel wat kinderen en jongeren er zich zullen uitleven. De waterspeelplaats bestaat voornamelijk uit natuurlijke, duurzame materialen die perfect in het kader van De Mosten passen. Vandaar dat we ingingen op hun subsidieaanvraag en 25 000 euro investeerden. Het ontwikkelen van mooie Kempenbelevingen en -activiteiten kunnen we immers niet alleen. We weten dat we daarbij hulp en expertise nodig hebben, van de Kempense vakantiemakers, publieke en private.”

In dit speelparadijs kan je in alle seizoenen terecht; wanneer het warm is, zijn kinderen verzot op spelen met de frisse combinatie van water en zand. Tijdens koude dagen kan de watertoevoer uitgezet worden en zijn het buitenkeukentje, de kliederbakken en de zandtakels nog perfect speelbaar. Maar ook de speeltuin op zich is een pareltje, want die is herschikt, helemaal in functie van het speelplan dat de stad liet ontwerpen om de speelbeleving voor en door kinderen te verhogen.

Nieuwe banken om op uit te rusten
Bovendien is De Mosten ook een oase van rust. Naast de zwemvijver ligt een mooi strand met ligweide, waar je een lekkere pauze kan nemen. Maar sinds kort kan dat ook op de eiken zitbanken die er geplaatst zijn.

Ken je het verhaal van de eikenbomen op de John Lijsenstraat nog? Die werden door Mattheussen Bos en Tuin uit Minderhout gerooid op vraag van Agentschap Wegen en Verkeer, vorig jaar in oktober. AWV vond ze immers te gevaarlijk; ze beperkten de wegbreedte en de zichtbaarheid van de mensen die uit hun oprit wilden rijden. Ze brachten ook schade aan het wegdek en de fietspaden. 

De bomen zijn niet verloren gegaan, integendeel. De stammen van de eiken die van goede kwaliteit waren, heeft Nobel Flooring (ook uit Minderhout) gebruikt om parket van te maken. Iedereen kreeg zo de kans om een echt stukje Meer in huis te halen. Ook in De Mosten kan je nu meegenieten van deze eikenbomen, want Nobel Flooring en Mattheussen Bos en Tuin hebben er zitbanken van gemaakt en ze aan recreatiedomein De Mosten geschonken. Ze brengen er nu rust en verpozing, zalig genieten!

Goesting om naar De Mosten te komen?
In De Mosten draait alles rond genieten en beleven. Kinderen en tieners leven zich uren uit in de zwemvijver en de speeltuin, in tussentijd kunnen ouders genieten van een drankje op het terras van Treehouse Bar De Mosten. In de omliggende bossen vind je prachtige wandel-, en fietsroutes. En ook de avonturiers onder ons kunnen zich helemaal uitleven in het klimpark of kunnen leren wakeboarden of waterskiën in het Goodlife Cable Park. Sinds kort vind je er ook een volledig vernieuwde geocacheroute. Hier zijn  verspreid over 6km een 15-tal caches verborgen, zowel voor kinderen als voor volwassenen, mét een bonus voor wie ze allemaal vindt. Je kan in De Mosten bovendien ook gratis beachvolleyballen, badmintonnen, kegelen, basketten, minivoetballen of pingpongen! Kortom: de Mosten is dé ideale bestemming voor een leuk dagje uit.

Ik ben overtuigd, wanneer is De Mosten open?
Nog tot 31 augustus is de zwemvijver dagelijks open van 10.00-18.00 uur (20.00 uur bij mooi weer). De Treehouse Bar zal dan ook geopend zijn. Kom voorbereid naar de Mosten en bekijk op onze website onder “bezoek de Mosten” welke coronamaatregelen er van toepassing zijn.