Open-Vld

Open Vld is een liberale democratische partij die resoluut kiest voor een open samenleving. Een samenleving waarin elke persoon zoveel mogelijk kansen krijgt om zijn of haar leven uit te bouwen. Niet om zichzelf ten koste van anderen te realiseren, maar om op een vrije en verantwoordelijke manier bij te dragen tot die open samenleving.

In oktober 2016 verkozen de leden Arnold Wittenberg tot voorzitter van afdeling Hoogstraten met 92% van de stemmen. De bestuursperiode ervoor (2013-2016) was hij  bestuurslid. Sinds oktober 2016 zit hij ook in het districtsbestuur van Open-Vld. Eind oktober 2017 werd Arnold secretaris van de Regio Hoogstraten – Turnhout met als voorzitter burgemeester van Merksplas en volksvertegenwoordiger Frank Wilrycx.

2 mei 2016 de 1ste werkdag van Arnold op het kabinet van minister van Cultuur, Jeugd, Media & Brussel Sven Gatz. Hij is stafmedewerker Cultuur & Jeugd en werkt rond Cultuur- en Jeugdparticipatie. Denk hierbij aan de UiTPAS, een spaar- en kortingskaart die je gebruikt als je deelneemt aan vrijetijdsactiviteiten. Maar ook UiTmetVlieg. Op UiTmetVlieg.be vind je info op maat over uitstapjes en activiteiten voor en met kinderen. Daarnaast volgt hij ook de thema’s gelijke kansen, integratie en armoede op voor de beleidsdomeinen Cultuur en Jeugd. En maakt hij deel uit van de Algemene Cel Drugsbeleid, dit vanuit de beleidsbevoegdheid Jeugd.

Sven Gatz over Arnold: “Hoogstraten en Arnold, onlos(s)makelijk verbonden met elkaar. Dagelijks komt hij voor mij werken hier in Brussel, maar zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Arnold is een trotse ambassadeur van jullie stadje met smaak, met zijn lekkere aardbeien. Op mijn kabinet passeren dan ook regelmatig aardbeien of onlangs was er ook het Hoogstraats biertje ‘Ne Grave’. Ik ken Arnold als iemand die tussen de mensen staat, met een luisterend oor en altijd paraat om een oplossing te zoeken. Beste Hoogstratenaren, Arnold is iemand die mensen verbindt, organisaties met elkaar in contact brengt. Kortom, iemand die de handen uit de mouwen steekt voor een sterk cultureel en jeugdig Hoogstraten. Jullie man voor de toekomst.”

DSC02025.JPG
Arnold en Sven Gatz in gesprek.

 

foto: 30 jaar Marc De Bel, Yves Schepers