Stadsbestuur schenkt elk Hoogstraats gezin 20 vrijkaarten

Sinds 13 juni is iedereen weer van harte welkom op recreatiedomein De Mosten. De speeltuin, de ligweide en het klimpark heropenden vorige week de deuren, Goodlife Cable Park was al geopend sinds mei. Vanaf maandag 22 juni kunnen ook waterliefhebbers opnieuw genieten van een verfrissende duik in de zwemvijver. Uit voorzorg voor het coronavirus is het aantal bezoekers beperkt tot 500 personen, vooraf reserveren is verplicht.

“Recreatiedomein De Mosten is dé ideale bestemming voor een leuk dagje uit. We zijn dan ook blij dat we binnenkort weer bezoekers mogen verwelkomen in onze zwemvijver”, vertelt schepen van toerisme en sport Arnold Wittenberg. “Vorig jaar hebben we met onze partners het nieuwe klimpark feestelijk geopend, dit voorjaar hebben we onze speelzones hernieuwd en een nieuw speelkasteel geplaatst als blikvanger. Met deze vernieuwingen willen we van De Mosten een thuishaven maken voor zowel jong als oud, avonturiers en genieters.”

Recreatiedomein De Mosten hoopt deze zomer een mooie vakantiebestemming te zijn, ook voor de Hoogstratenaren “Dit jaar zullen vele Hoogstratenaren hun vakantie dichtbij huis vieren. Niet iedereen zal naar zijn normale vakantieadres kunnen reizen”, vertelt burgemeester Marc Van Aperen. “Waarom zou De Mosten in 2020 niet het favoriete vakantie-uitstapje kunnen zijn?”

Om haar inwoners te stimuleren om eigen gemeente te herontdekken, krijgt ieder gezin in Hoogstraten 20 vouchers cadeau voor een gratis bezoek aan de zwemvijver in De Mosten. Deze vouchers worden uitgedeeld via het stedelijk informatiemagazine Info’zine, dat vanaf maandag 22 juni in de brievenbussen valt.

Recreatiedomein De Mosten heeft zich zorgvuldig voorbereid op de komst van bezoekers terwijl er nog beperkende maatregelen van kracht zijn. Wie wil komen zwemmen, dient zich eerst te registreren via www.hoogstraten.be/demosten. De hele website van De Mosten werd trouwens vernieuwd om de bezoekers aangenaam en duidelijk te informeren. Op het terrein worden de bezoekers via affiches en spandoeken geïnformeerd. De basisregels zijn:

  • Bewaar een veilige afstand t.o.v. de andere bezoekers
  • Was of ontsmet regelmatig je handen
  • Blijf thuis bij het minste teken van ziekte of corona-symptomen
  • De speeltuin is enkel toegankelijk voor kinderen t/m 12 jaar
  • Betaal elektronisch in het horecagedeelte