De openluchttentoonstelling Hoogstraten in groenten & bloemen zal in 2021 helaas niet plaatsvinden. Wegens gezondheidsredenen kan hoofdontwerper Tom De Houwer niet verder meewerken aan de voorbereiding van het evenement dit jaar. Het organisatieteam heeft daarom met spijt in het hart beslist om de 23ste editie van Hoogstraten in groenten & bloemen te verplaatsen naar 2022.  

Vol energie stonden VVV Hoogstraten, de vrijwilligers en Stad Hoogstraten klaar voor de aftrap van Hoogstraten in groenten & bloemen tijdens het derde weekend van september dit jaar. De aanloop naar het jaarlijks evenement zat dan ook volledig op schema: de ontwerpen waren klaar en ook de voorbereidingen in het atelier verliepen zeer vlot. 

De organisatie hield vooraf rekening met verschillende uitdagingen, waaronder de richtlijnen van de federale overheid met betrekking tot het coronavirus.  Een normale editie leek haalbaar. Helaas heeft het coronatijdperk ook een grote impact gehad op de gezondheid van hoofdontwerper Tom De Houwer. Daarom zag hij zich genoodzaakt om zijn verdere bijdrage aan de voorbereiding van het evenement voor dit jaar stop te zetten. 

Geen alternatieve tentoonstelling mogelijk

VVV Hoogstraten heeft na dit onverwachte nieuws samen met de projectcoördinator verschillende alternatieven onderzocht, maar heeft uiteindelijk beslist om het evenement te verplaatsen naar 2022. Hoogstraten in groenten & bloemen staat bekend als een evenement op een zeer hoogstaand artistiek niveau en wil die reputatie dan ook hooghouden. Jammer genoeg is het niet haalbaar om op deze korte termijn de kwaliteit van de openluchttentoonstelling te garanderen zonder het leiderschap van de hoofdontwerper.  

Spijtige, maar begrijpelijke keuze

De organisatoren betreuren dat ze deze stap moesten zetten. Het is een grote teleurstelling voor veel mensen, zoals de betrokken vrijwilligers en medewerkers van Stad Hoogstraten die klaarstonden om er volledig voor te gaan, bezoekers die uitkeken naar het evenement, horeca-ondernemers en winkeliers, Coöperatie Hoogstraten en andere sponsors. Tegelijk is de organisatie verheugd dat hoofdontwerper Tom De Houwer zich na een periode van herstel opnieuw voluit wil engageren voor 2022. 

Ook het stadsbestuur betreurt dit nieuws, maar toont begrip voor deze moedige beslissing.   Stad Hoogstraten wil in het bijzonder alle vrijwilligers bedanken voor hun enthousiasme en engagement. “Hoogstraten in groenten & bloemen is een uniek jaarlijks evenement dat een groot succes is geworden dankzij de inzet van de vele vrijwilligers. De samenwerking tussen hoofdontwerper Tom De Houwer, de vrijwilligers, VVV Hoogstraten, de sponsors en stadsdiensten is van onschatbare waarde. Het stadsbestuur hoopt dan ook in 2022 iedereen weer van harte te mogen verwelkomen tijdens de 23ste editie van Hoogstraten in groenten & bloemen,” benadrukt burgemeester Marc Van Aperen.