Op 3 april opent de expositie ‘Earth Girls’ in het Stedelijk Museum Hoogstraten. Speciaal voor deze expo heeft Nel Aerts nieuw werk gemaakt: een reeks lichtgevende sculpturen die samen een verzameling vormen van momenten van de voorbije 13 jaar. Earth Girls zijn antropomorfe vormen die op hun eigen benen proberen te staan.

Stedelijk Museum Hoogstraten nodigt de pers van harte uit om naar de installatie van de kunstwerken te komen kijken op vrijdag 1 april. U krijgt de gelegenheid om met de kunstenares te praten over haar werk en over haar creaties voor deze expositie. ’Earth Girls’ laat zich immers niet zomaar samenvatten in een persbericht. 

Nel Aerts (°1987) werd geboren in Wortel en woont en werkt in Antwerpen. Nel Aerts’ praktijk houdt het midden tussen schilderkunst, beeldhouwkunst, tekeningen, collages, performance en film. Haar uitgesproken figuratief werk is bevolkt door vaak tragikomische figuren die ze neerzet in een eenvoudige lijnvoering en grote kleurvlakken. Haar werk is nooit gekunsteld, het zijn directe beelden, soms figuratief, met een eenvoudige, schijnbaar onschuldig aandoende beeldtaal die een grote mate van vrijheid ademt.