‘Red de huisdieren’ 

Op 4 oktober, werelddierendag, vroeg gemeenteraadslid Arnold Wittenberg (Hoogstraten LEEFT) extra aandacht voor huisdieren bij woningbranden via ‘Red onze huisdieren’ sticker. Ondertussen werd dit initiatief besproken op het directiecomite (leidinggevende officieren) van de brandweerzone Noorderkempen. Men berichtte gemeenteraadslid Arnold Wittenberg dat men positief staat tegenover dit project staat en ze geen bezwaar hebben indien ze zouden verdeeld worden. “Fantastisch nieuws! Het jaar kan niet beter starten voor onze huisdieren” reageert een zeer tevreden Arnold Wittenberg.
Hij ontwikkelde een sticker die eigenaars van huisdieren kunnen uithangen aan hun raam. Arnold Wittenberg: “Het is vrij eenvoudig. Je vinkt aan op de sticker welk je huisdier je hebt: hond, kat, vogel of konijn. Als je andere huisdieren hebt dan kan je dat schrijven bij andere. Je hangt deze sticker goed zichtbaar voor je raam. Bij een woningbrand ziet de brandweer in één opslag welke huisdieren er aanwezig zijn en kan de brandweer ze proberen te redden.”

 

22117648_1708420865895755_970842805_o.jpg