Transportzone Meer heeft zekerheid nodig. 

De stad Hoogstraten wil met het nieuw Ruimtelijk Uitvoeringsplan duidelijkheid creëren over welke activiteiten er welkom zijn en de uitstraling van de zone aanpakken. Er komen nieuwe bouwregels en een groot deel van de site zal heringericht worden.

Voor HOOGSTRATEN LEEFT is een bloeiende bedrijven- en transportzone uiterst belangrijk. Wij dragen ondernemers en voldoende tewerkstellingsmogelijkheden in Hoogstraten hoog in het vaandel.

Op de gemeenteraad van maandag 27 augustus stond de goedkeuring van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan op de agenda. Gemeenteraadslid Katrien Brosens (HOOGSTRATEN LEEFT) haalde aan dat Hoogstraten een veilige haven moet zijn om in te investeren. “Rechtszekerheid en bestaanszekerheid zijn belangrijk voor onze bedrijven. Een groot deel van het terrein wordt heringericht op maat van ‘Treeport’ met grote gevolgen voor bestaande bedrijven, maar wat zijn nu de concrete toekomstplannen?”

Gemeenteraadslid Arnold Wittenberg (HOOGSTRATEN LEEFT) ging verder en stelde vragen omtrent bedrijven die reeds onteigend werden. “Voor ons is het belangrijk dat er een oplossing gezocht wordt voor iedereen. Wij vragen nog eens nadrukkelijk dat de stad actief met de verschillende partners rond de tafel gaat zitten i.v.m. de herlokalisering van deze bedrijven.”