Hoogstraten viert zijn culturele helden van 2018

Op zaterdag 9 februari reikte de stad Hoogstraten – op voordracht van de Cultuurraad – de cultuurprijs 2018 uit aan Etienne Van Nyen en Louis Geerts. Zij ontvingen de onderscheiding voor hun inzet voor 20 jaar ‘Hoogstraten in groenten & bloemen’. ‘27 On The Road’ was de laureaat voor ‘vernieuwend initiatief’ en mocht op het einde van de avond ook naar huis met de publieksprijs, de ‘Gouden Cactus’. De herdenking van ‘500 jaar graafschap Hoogstraten’ werd tot slot laureaatin de categorie evenement van het jaar.

Het was de nieuwe schepen van cultuur, Arnold Wittenberg, die de uitreiking van de cultuurprijs 2018 op gang mocht trappen. Het nieuwe bestuur wil de komende jaren met alle culturele partners samenwerken in een geest van verbinding en emancipatie.

“Zowel onze verenigingen, als onze individuele kunstenaars, muzikanten en cultuurmakers dragen allemaal op hun eigen unieke, creatieve manier bij tot een bloeiend cultureel leven inHoogstraten.” vertelt de schepen van cultuur. “Niet alleen in Hoogstraten zelf, maar ook buiten onze stad, zijn we grenzeloos fier op wat er verwezenlijkt wordt door creatieve geesten van onze Hoogstraatse vruchtbare grond”, gaat hij verder.

51579144_2475476582679435_6290384044882395136_n.jpg

Daarnaast introduceerde de schepen van cultuur de nieuwe stadsdichter van Hoogstraten Michiel Van Opstal, die zich op deze uitreiking van de cultuurprijzen voor het eerst op een Hoogstraats podium voorstelde. Ann Leemans en Annemie Van Mol waren daarna de gastvrouwen van dienst en begeleidden het talrijk aanwezig publiek doorheen alle genomineerden en laureaten. Eentje in elke categorie nl. evenement van het jaar, vernieuwend initiatief en culturele verdienste. Anke Verhoeven zorgde als Hoogstraatse ‘coming lady’ voor de muzikale omlijsting.

A’muse – het Hoogstraatse muzikale trio rond Flore Weyler – zorgde ervoor dat iedereen nog even kon bekomen vooraleer burgemeester Marc Van Aperen de avond mocht besluiten door het overhandigen van de ‘Gouden Cactus’, de prijs van het publiek.