Inleefweek armoede van 22 tot 29 maart

Tijdens de jaarlijkse week van het geld staat stad Hoogstraten stil bij het thema armoede. We organiseren een inleefweek. Enkele politiek verantwoordelijken, onder wie burgemeester Marc Van Aperen, schepen van armoede Faye Van Impe en schepen van cultuur Arnold Wittenberg, maar ook medewerkers van de stad en inwoners van Hoogstraten gaan de uitdaging aan om één week rond te komen met een budget van iemand die in armoede leeft.

De sociale dienst en de dienst samenleving van de stad organiseren in samenwerking metWelzijnszorg Kempen en Welzijnsschakel ’t Ver-Zet-je een inleefweek rond armoede. Het is belangrijk om het thema armoede op geregelde basis onder de aandacht te brengen, want het bestrijden ervan heeft ook met bewustwording te maken. Over armoede spreken is één ding, maar het zelf ervaren is iets helemaal anders…

Wat staat de deelnemers te wachten?

We dagen de deelnemers van de inleefweek armoede uit om gedurende een week (van 22 tot en met 29 maart 2019) rond te komen met een beperkt weekbudget. Een volwassen persoon moet de week zien rond te komen met 60 euro, een kind met 20 euro.

Dagelijks komen de deelnemers voor verschillende uitdagingen te staan waar ze mogelijk in het dagelijkse leven misschien nog nooit bij hebben stilgestaan. Kan je nog wel met de wagen naar het werk, is dat niet te duur? Is het openbaar vervoer een alternatief? Wat schotel je je ’s avondsvoor? Smeer je je boterhammen zelf of koop je een ‘smoske’ voor tijdens de lunch?