Kleuters stappen in het huwelijksbootje in het stadhuis van Hoogstraten

Op donderdag 7 februari mogen 71 kleuters van de Scharrel uit Minderhout als “grote mensen”trouwen in het stadhuis van Hoogstraten. Burgemeester Marc Van Aperen en de schepenen Arnold Wittenberg en Faye Van Impe zullen de huwelijken voltrekken.

Op deze dag worden de vriendschapsbanden van de kleuters gevierd. Het is belangrijk dat jonge kinderen aanvoelen dat ze niet enkel op de speelplaats dikke vrienden moeten zijn. Hun sociale vaardigheden worden gestimuleerd op buitenschoolse activiteiten, zoals tijdens het kleuterhuwelijk en op het schoolfeest.

Voor de kleuters is deze voormiddag ook een leuke mogelijkheid om te leren wat een trouwdag inhoudt. Na de huwelijksplechtigheid, waar er foto’s zullen getrokken worden van de mooi uitgedoste kleuters, staat ook een receptie met lekkere fruitsap op de planning.