Op 22 mei 2019 heeft schepen van toerisme Arnold Wittenberg op het recreatiedomein de Mosten de Blauwe Vlag gehesen. De Blauwe Vlag is een internationaal kwaliteitslabel voor stranden, zwemvijvers en jachthavens. Het kwaliteitslabel werd uitgereikt door Goodplanet Belgium, Toerisme Vlaanderen en Aquafin. Deze onderscheiding wordt toegekend op basis van de verdiensten op het vlak van waterkwaliteit, milieubeheer, veiligheid, toegankelijkheid, bewustmaking en educatie.

De Blauwe Vlag staat als kwaliteitslabel voor de recreant garant voor een goede en veilige zwemwaterkwaliteit. Dit wordt beoordeeld op basis van de meetresultaten van de Vlaamse Milieumaatschappij tijdens het zwemseizoen 2018. Maar daarnaast weet deze recreant ook dat de Blauwe Vlag symbool staat voor een gedegen milieubeheer en biedt het hem of haar garanties inzake veiligheid, dienstverlening en voorzieningen. Daarnaast hecht De Blauwe Vlag ook veel belang aan natuur- en milieueducatieve activiteiten in en om het domein.

In het Recreatiedomein De Mosten wordt de kwaliteit van het zwemwater in de natuurlijke zwemvijver en watersportvijver wekelijks gecontroleerd. Het water van de zwemvijver wordt over een groot rietbekken gepompt en wordt op die manier op een volledig natuurlijke manier gezuiverd. Er is geen toevoeging van chloor of andere chemicaliën. “Als lokaal bestuur vinden wij het belangrijk om ons domein op een zo duurzaam mogelijk manier uit te baten. Een gezonde waterkwaliteit en omgeving blijft voor ons elk jaar opnieuw topprioriteit”, zegt Arnold Wittenberg.

De zwemvijver en de speeltuin van De Mosten zijn een paradijs waar kinderen en gezinnen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Naast de zwemvijver ligt er een mooi strand met ligweide. U kan er gratis beachvolleyballen, badmintonnen, kegelen, basketten, minivoetballen of pingpongen. De Mosten is ook een feest voor de watersporter. In Goodlife Cable Park kan de recreant er wakeboarden, kneeboarden, enz… Recent werd in De Mosten een gloednieuw klimpark geopend, waar de avontuurlijke toerist zich kan uitleven op verschillende klimparcoursen doorheen de bomen.