Vanaf vrijdag 31 mei start de ticketverkoop van het nieuwe theaterseizoen van Gemeenschapscentrum Hoogstraten. Opnieuw werden tal van boeiende voorstellingen geselecteerd om de bezoekers te trakteren op een fijne avond uit.

Naar goede gewoonte biedt het GC een afgewogen mix tussen comedy, theater, muziek en kindervoorstellingen. Hierbij werd, nog meer als de voorbije jaren, aandacht gegeven aan Hoogstraatse linken. Zowel lokaal talent als bijzondere locaties zijn talrijk aanwezig in het aanbod.

“De naam ‘gemeenschapscentrum’ zegt het al: het is ingebed in de gemeenschap,” vertelt schepen van cultuur Arnold Wittenberg. “Het is daarom dat we aandacht willen geven aan getalenteerde Hoogstratenaars en speciale locaties doorheen de stad.” Hoogstraatse makers die op het programma staan zijn onder andere Ilse Oostvogels, Flor en Florejan Verschueren en Annelies Van Hullebusch.

Het Gemeenschapscentrum treedt ook buiten haar eigen muren met projecten op locaties zoals de gevangenis van Hoogstraten en woonzorgcentrum Stede Akkers. “Cultuur is er voor iedereen, ook voor hen die niet naar ons kunnen komen,” vertelt de schepen, “daarom gaan wij naar hen.”

Vanaf vrijdagochtend 9.00 uur kunnen er tickets besteld worden via de website of aan de balie van de dienst toerisme. Dit kunnen losse tickets zijn, maar er is ook een abonnementsformule. “Een warme aanrader is zeker het groepstarief,” vertelt de schepen enthousiast, “vanaf 10 personen krijg je een korting. Ideaal voor verenigingen of voor een gezellige avond uit met vrienden of familie!”

Opvallende bekende namen in het programma zijn onder andere Els De Schepper, Yevgueni, Lieven Scheire, Jeff Buckley, Thomas Smith en Begijn Le Bleu. Het volledige aanbod kan je raadplegen op http://www.gchoogstraten.be.