Op zondag 25 april 2021 begint het nieuwe toeristische seizoen in Hoogstraten. Gewoonlijk gaat dat gepaard met een volksfeest ‘Welkom in Hoogstraten’. Dit jaar doen we dat anders. 

Gezien de coronamaatregelen heeft Toerisme Hoogstraten een gepast alternatief klaar. Zo delen we op zondag 25 april voor het eerst onze ‘Trek-er-op-UiT’-tassen uit, die speciaal voor deze gelegenheid ontworpen werden. Ze zijn gratis te verkrijgen na reservatie en worden vanaf zondag uitgedeeld op volgende vier locaties: bij de dienst Toerisme Hoogstraten, bij BC De Klapekster (Wortel), bij Treehouse Bar (De Mosten) en in taverne de Zevenster (Meersel-Dreef).

De eerste Trek-er-op-UiT-tassen worden uitgedeeld in taverne De Zevenster in Meersel-Dreef door burgemeester Marc Van Aperen en schepen van Toerisme Arnold Wittenberg. Zij zullen u bij deze gelegenheid ook een woordje uitleg verschaffen over de nieuwe Inspiratiegids en het toeristisch seizoen 2021.  U bent welkom vanaf 9.40 uur. 

#visithoogstraten

Met de slagzin #visithoogstraten trappen we naar goede gewoonte in april het toeristisch seizoen af. “Na een noodgedwongen pauze, zitten we uiteraard op hete kolen om aan een nieuw toeristisch seizoen te beginnen,” verklaart burgemeester Marc Van Aperen. “Dit is de ideale gelegenheid om onze uitgebreide toeristische attracties en streekproducten opnieuw op de kaart te zetten.”

“De ‘Trek-er-op-UiT’-tas is ontwikkeld in een beperkte oplage, waardoor het een uniek gadget is om de omgeving mee te verkennen.” vertelt Schepen van Toerisme Arnold Wittenberg. “Voor de uitrol van deze nieuwe tassen konden we rekenen op een fijne samenwerking met enkele van onze partners: VVV Hoogstraten, Natuurpunt Markvallei en recreatiedomein De Mosten.” 

Wat zit er in de Trek-er-op-UiT-tas?

  • ‘Trek-er-op-UIT’-Inspiratiegids

In de ‘Trek-er-op-UIT’-inspiratiegids bundelen we alle Hoogstraatse troeven. In primeur krijg je in de gids enkele vernieuwde wandelingen en fietsroutes. 

  • Streeklekkers

Coöperatie Hoogstraten en De Scheldebrouwerij bieden een heerlijke kiwibesstroop of verfrissend bier aan.

  • Bijzonder souvenir

De Sint-Katharinakerk staat al een tijdje in de steigers. Cultuurdienst Hoogstraten zorgt voor een bijzonder aandenken aan de renovatiewerken.