Op maandag 18 oktober opent het gerenoveerde Raadhuis zijn deuren. De bibliotheek en het lokaal dienstencentrum zijn volop bezig om alles in orde te brengen. Gelukkig kunnen ze daarbij rekenen op heel wat helpende handen, onder meer van Mjeelse vrijwilligers en leerlingen van basisschool De Klimtoren. Zij sloegen gisteren de handen in elkaar om een succesvolle verhuis mogelijk te maken.

Het Raadhuis, een bruisende ontmoetingsplaats

Het statige Raadhuis op het Gemeenteplein in Meerle is een beschermd monument dat via het dorpskernvernieuwingsproject ‘Meerle, ons dorp’ volledig is gerestaureerd en aangepast is aan de hedendaagse noden. Het Raadhuis vormt zo opnieuw een bruisende ontmoetingsplaats in de buurt, waarbij het onderdak biedt aan het lokaal dienstencentrum (LDC), de bibliotheek en verschillende cultuurvoorzieningen. Buiten de openingsuren van de stadsdiensten staat het gebouw ter beschikking van het lokale verenigingsleven. Vanaf december wordt het mogelijk voor verenigingen om de cafetaria, het vormingslokaal, het vergaderlokaal en de raadzaal te huren om hun socioculturele activiteiten te organiseren.

De laatste loodjes

De voorbije maanden is er hard gewerkt om het Raadhuis aan te passen zodat het geschikt is om die uiteenlopende functies te huisvesten. Daarbij werd rekening gehouden met de erfgoedkundige waarde van het gebouw.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting. Dinsdag 12 oktober was daarbij een belangrijke dag want op die dag staken heel wat lokale helpers hun handen uit de mouwen. 

Vanaf 10.00 uur verhuisden de vrijwilligers van het LDC hun materiaal van hun tijdelijke locatie in de school De Klimtoren naar het Raadhuis. Om 12.00 uur organiseerden ze een proefetentje om te zien hoe het dorpsrestaurant praktisch gerestaureerd kan worden op de nieuwe locatie. 

Rond 13.00 uur gingen de leerlingen van het vijfde leerjaar van De Klimtoren aan de slag om de prentenboeken van de oude naar de nieuwe bibliotheek (in het Raadhuis) te brengen. Een flinke kuitenbijter, want de jeugdafdeling bevindt zich op de tweede verdieping van het Raadhuis. Gelukkig is er voortaan ook een nieuwe, gerieflijke lift om de hoogtemeters af te leggen.

En ook de vrijwilligers van het internetcafé en van Digidak hebben gisteren hun laptop- en cursusmateriaal overgebracht naar het Raadhuis.