In 2020 bracht Tom Waes een bezoek aan het meest noordelijke punt van België in Meersel-Dreef. Na zijn doortocht werd deze locatie op Heieinde een echte toeristische trekpleister. Het bord verdween echter al snel spoorloos, waardoor er naar een oplossing én naar een nieuw bord moest worden gezocht. 

Vandaag zijn we dan ook blij om dit nieuwe bord te kunnen presenteren. ‘Het bord van het meest noordelijk punt van België 2.0.’ krijgt ook een nieuwe insteek. Het bord hangt niet langer op het meest noordelijk punt van België in de straat Heieinde, maar aan de muur van Café FF Thuis by Moskes. Dat is het meest noordelijke café van België. En daar is een reden voor: hier passeert nu eenmaal veel volk. 

Het nieuwe bord wil binnen- en buitenlandse bezoekers ertoe aanzetten om het meest noordelijke punt van België te bezoeken. Het bord is van de hand van Kamiel De Bruyne, de huisontwerper van de Nutteloze Borden Wandeling. Bij het lezen is een glimlach alvast verzekerd. Het bord legt ook de weg uit naar het werkelijke noordelijkste punt en prikkelt om het ommetje te maken naar Heieinde.

Waar? Café FF Thuis by Moskes – Dreef 141, Meersel-Dreef

Trek Er Op Uit-dag

Het nieuwe bord voor het noordelijkste puntje van België is één van de trekpleisters van de Trek Er Op Uit-dag van zondag 10 april. Dan opent VisitHoogstraten het nieuwe toeristische seizoen met de Trek Er Op Uit-fietsroute.  Dat is een eenmalige  gelegenheidsroute die je op zondag 10 april enkele Hoogstraatse hotspots laat ontdekken. De route brengt je langs het vernieuwde Raadhuis in Meerle, langs de kloostersite in Meer en je krijgt een unieke inkijk in Kasteel Ter Meiren. Onderweg passeer je onder andere langs kaasboerderij De Meirhoeve, ‘t Kakelhof, Recreatiedomein De Mosten en Meersel-Dreef. Vergeet het natte najaar, de koude winter en trap de lente in!

Programma tussen 12 en 17 uur

  • Trek Er Op UiT-Fietsroute
  • Pop Up editie van De Markt op het plein in de Gravin Elisabethlaan
  • Torenbeklimming Sint-Katharinakerktoren vanaf 13.30 tot 16.30 uur
  • Muziek en smoutebollen aan de Laermolen
  • Stedelijk Museum Hoogstraten

Meer info: https://visithoogstraten.be/blog/toeristische-seizoen-in-hoogstraten-start-op-10-april/

Trek Er Op UiT-Inspiratiegids

Met de Trek Er Op UiT inspiratiegids heb je alles in handen om die zonnige lentedag, dat verlengde weekend of de zomervakantie in Hoogstraten op een ontspannen manier in te vullen. De gids staat boordevol avontuurlijke tips, wandel- en fietsroutes, ideeën en inspiratie om Hoogstraten te ontdekken, te beleven en te proeven.

De gids, in handig pocketformaat, krijg je gratis bij VisitHoogstraten. Haal er één voor jezelf, voor je familie en voor je vrienden. Samen zetten we Hoogstraten op de kaart.