HOOGSTRATEN – Hoogstraten viel in 2012 al enkele keren in de prijzen, maar slaagde er niet in om de prijs van Vetste jeugdgemeente te winnen.

Voor alle duidelijkheid: het gaat niet over zwaarlijvigheid bij de Hoogstraatse jongen, maar wel een beloning voor inspanningen die lokale besturen leveren voor kinderen en jongeren. 27 gemeenten met hun jeugdraden dienden hun dossier in.

De jeugdraad van Hoogstraten heeft in haar dossier de nieuwe subsidiedossier van jeugdinfrastructuur uitgelegd, de projectsubsidie, de vormingen tot fuifcoach en uiteraard de Franky.

Vorige week werden vertegenwoordigers van de jeugdraad uitgenodigd om naar de live uitzending van Planeet De Cock op radiozender MNM te gaan en het vetste item uit het dossier mee te nemen. De Franky viel op tussen alle andere jeugdraden. Arnold Wittenberg, Joren Thys en Kaat Nobelen waren even te horen op de radio.

Vlaams Minister Pascal Smet maakte telefonisch bekend wie met de prijs naar huis mocht gaan. De spanning steeg enorm, maar Lommel kreeg het bedrag van 20.000 euro en de titel van Vetste jeugdgemeente.

artikel van http://www.nieuwsblad.be, foto MNM

jeugdraad_hoogstraten_vetste_gemeente.jpg.h380.jpg.568