“Kuist uwe kak eens op!” Raadslid Arnold Wittenberg (Hoogstraten LEEFT) lanceert een positief voorstel om werkgelegenheid en gezondheid rond de industriezone Meer te vergroten.

Op de gemeenteraad van april 2015 uitte raadslid Arnold Wittenberg (Hoogstraten LEEFT) zijn bezorgdheid over de vele menselijke uitwerpselen die te vinden zijn in alle hoeken, kanten en aan de achterkant van de burelen in deze industriezone. “Dit is een bedreiging voor de gezondheid in het algemeen en zeker voor de mensen, die aangesteld werden voor het opruimen van dit gebied. Zij worden hier dagelijks mee geconfronteerd.” Hij stelde voor dat de gemeente zou voorzien in een chemisch toilet of toilet aangesloten op de riolering dat publiek bereikbaar is. “De hygiëne, volksgezondheid en netheid zal hier wel bij varen. Ook voor de mensen die aangesteld werden om de industriezone op te ruimen, zal dit letterlijk een hele verluchting zijn.” aldus raadslid Arnold Wittenberg (Hoogstraten LEEFT).

Hieronder een voorbeeld van een ‘hufterproof’ toilet met een foto van de realiteit waarmee de werknemers op de industriezone dagelijks geconfronteerd worden.

Ook RTV gaf aandacht aan dit onderwerp, bekijk de reportage: REPORTAGE RTV

IMG_8872 urilift2

Schermafbeelding 2016-02-14 om 18.16.03