De afbakening van de bebouwde kom in Meersel-Dreef werd op gemeenteraad van januari gewijzigd. Nu de borden werden verplaatst vroeg raadslid Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft) om tegelijkertijd deze oude borden te vervangen door de nieuwe borden met daarop het silhouet van een dorpskern. “Vanaf 1 juni 2015, moeten alle oude verkeersborden ‘bebouwde kom’ weg zijn. Dan loopt de overgangsperiode definitief af. De ‘verouderde’ bebouwde kom borden verliezen dan elke juridische waarde. Chauffeurs mogen dan in theorie de snelheidslimiet voor de bebouwde kom (50km per uur) negeren.”

De oude bebouwde kom borden zijn deze zonder silhouet, met alleen maar de naam van de deelgemeente en de gemeente op. De nieuwe bebouwde kom borden werden ondertussen geplaatst.

foto: raadslid Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft) met het oude bebouwde kom bord van Meersel-Dreef in de hand en het nieuwe dat werd geïnstalleerd.