Vervuilende bussen van Antwerpen naar Hoogstraten.

“De Lijn stuurt ‘vuile bussen’ naar landelijke gemeenten” kopte GVA afgelopen week. Vanaf 1 februari mag De Lijn de meest vervuilende bussen niet meer in de stad Antwerpen gebruiken, als gevolg van de invoering van de lage-emissiezone in Antwerpen.

De meest vervuilende bussen zullen voortaan worden ingezet in de landelijke gemeenten, waaronder Hoogstraten. “Het probleem van de Stad Antwerpen oplossen door het naar het platteland te verschuiven kan niet de oplossing zijn” gaf Arnold Wittenberg op de gemeenteraad te kennen. Een oproep die zowel door de Landelijke Gilden als door de Boerenbond gedeeld werd.

“Ook onze Hoogstraatse busgebruikers hebben recht op de nieuwste bussen met het beste comfort, het minste geluidshinder en het properst voor het milieu” gaf Arnold Wittenberg te kennen.