Red je huisdier!

4 oktober = Werelddierendag. Raadslid Arnold Wittenberg (Hoogstraten LEEFT) vraagt extra aandacht voor huisdieren bij woningbranden via ‘Red onze huisdieren’ sticker.

Bij een brand is het de taak van de hulpdiensten om als eerste zo veel mogelijk mensen te redden. Daarna probeert men het gebouw te redden. “Aan dieren wordt vaak minder gedacht. Meestal weet men niet of er al dan niet dieren in huis zijn. Op deze Werelddierendag wil ik dan ook extra aandacht hiervoor vragen” vertelt raadslid Arnold Wittenberg.

Hij ontwikkelde een sticker die eigenaars van huisdieren kunnen uithangen aan hun raam. Arnold Wittenberg: “Het is vrij eenvoudig. Je vinkt aan op de sticker welk je huisdier je hebt: hond, kat, vogel of konijn. Als je andere huisdieren hebt dan kan je dat schrijven bij andere. Je hangt deze sticker goed zichtbaar voor je raam. Bij een woningbrand ziet de brandweer in één opslag welke huisdieren er aanwezig zijn en kan de brandweer ze proberen te redden.”