€ 31.000 naar Hoogstraatse jeugd.

Tijdens afgelopen gemeenteraad werden de jaarlijkse subsidies aan jeugdverenigingen verdeeld. In totaal werden er 22 verengingen gesubsidieerd voor een totaalbedrag van €31.000. Raadslid Arnold Wittenberg (Hoogstraten LEEFT): “Onze Hoogstraatse jeugdverenigingen leveren schitterend werk. Toch zien we dat de vooral kleinere jeugdbewegingen het moeilijk hebben. Dit jaar is er één jeugdbeweging gestopt, JNM Markvallei, en ook JOZIB Hoogstraten is gestopt vorig jaar.”In totaal werden er nu 22 jeugdverenigingen gesubsidieerd in vergelijking met 24 jeugdverenigingen 2 jaar geleden.

Op de gemeenteraad stelde raadslid Arnold Wittenberg (Hoogstraten LEEFT) voor om een brede bevraging te doen bij de Hoogstraatse kinderen en jongeren via de jeugdmonitor. De jeugdmonitor is een online bevragingstool die minister van Jeugd Sven Gatz en minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans  ter beschikking stelt van alle Vlaamse steden en gemeenten. Met de tool kunnen groepen kinderen en tieners vanaf het derde leerjaar tot en met het tweede middelbaar bevraagd worden over hoe zij wonen en leven in hun buurt, stad of gemeente ervaren.

Raadslid Arnold Wittenberg (Hoogstraten LEEFT): “Het is belangrijk dat de mening, vragen en gevoelens van onze kinderen en jongeren even serieus genomen worden als die van volwassenen. Zo een bevraging is een ideaal instrument om breed te bevragen, ook zij die niet in een jeugdbeweging zitten.”

 

foto: Arnold Wittenberg frogt (zitten als een kikker) met Marcel Vanthilt, enkele jaren geleden in Breda. Met de jeugdbeweging ging men de uitdaging aan om zo veel mogelijk als kikker te poseren met bv’s.