Red lokale handel.

De partij Hoogstraten Leeft nam met grote verbazing kennis van de beslissing van de burgemeester en de schepenen om de levering van de boeken aan de bibliotheek van Hoogstraten voor 2018 en 2019 niet toe te kennen aan een lokale Hoogstraatse boekhandel maar aan een online speler.

Gemeenteraadslid Arnold Wittenberg: “Lokale ondernemers zijn van vitaal belang voor Hoogstraten. Zowel groot als klein, hoe ze telkens met hun dagelijkse inzet voor de zaak, hun klanten en met het personeel een meerwaarde betekenen voor de samenleving. Het is mede dankzij de ondernemers dat ons stadje met smaak extra in the picture kan staan. Denk maar aan de cofinanciering van de kerstverlichting of diverse evenementen zoals de stratenloop of Hoogstraten in groenten en bloemen. Ik begrijp dan ook de beslissing van de burgemeester en schepenen absoluut niet.”

Op de gemeenteraad van april deed raadslid Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft) dan ook enkele voorstellen om de lokale middenstand beter te ondersteunen: “Door het opnemen van criteria bij de gunning zoals duurzaamheid of lokale verankering kunnen we onze lokale handelaars een duwtje in de rug geven.”