Huisdiersticker over heel Vlaanderen!

Raadslid Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft) reageert positief op het voorstel van minister van dierenwelzijn Ben Weyts om de huisdiersticker over heel Vlaanderen te verspreiden.

Minister van dierenwelzijn Ben Weyts wil in alle Vlaamse gemeenten een uniforme huisdierensticker voor noodgevallen verspreiden. Dat maakte hij vanochtend bekend. Zo’n sticker maakt in een oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de hulpdiensten in het geval van brand ook de huisdieren kunnen redden.

Op 4 oktober 2017, op werelddierendag, vroeg gemeenteraadslid Arnold Wittenberg (Hoogstraten LEEFT) extra aandacht voor huisdieren bij woningbranden via ‘Red onze huisdieren’ sticker. Ondertussen werd dit initiatief besproken op het directiecomite (leidinggevende officieren) van de brandweerzone Noorderkempen. Men berichtte gemeenteraadslid Arnold Wittenberg dat men positief staat tegenover dit project staat en ze geen bezwaar hebben indien ze zouden verdeeld worden. Nu wordt het idee van de huisdierensticker dus verspreid over heel Vlaanderen: “Fantastisch nieuws, dankzij een uniforme sticker zal de herkenbaarheid vergroot worden” besluit een fiere Arnold Wittenberg.