Aardbeien op gemeenteraad! 

“Denk globaal eet lokaal” onder dat motto trakteerden gemeenteraadslid Arnold Wittenberg namens zijn fractie Hoogstraten LEEFT de aanwezigen van de gemeenteraad op aardbeien.

Deze week, van 26 mei tot 3 juni, wordt namelijk voor de 1ste maal Week van de Korte Keten georganiseerd. Verschillende organisaties en producenten heten je welkom op hun activiteit waarbij ze lokale producten recht van bij de boer in de schijnwerpers plaatsen.

Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo’n transparant systeem is hij niet enkel een ambassadeur voor zijn product maar voor de hele korte keten. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie.

In het verleden trakteerde Arnold Wittenberg (Hoogstraten LEEFT) de gemeenteraad op peren (ivm boycot Rusland) en op een glas melk (ivm wereldmelkdag).

Foto raadsleden Hoogstraten Leeft: Herman Snoeys, Marc Van Aperen, Arnold Wittenberg, Jos Martens, Jos Brosens, Ann Fockaert & Therese Coppens.