59383460_10214036320890644_5262541471222857728_n.jpg

Tijdens de Week van de Korte Keten, die dit jaar doorgaat van 4 mei tot 12 mei, staan lokale producenten en hun producten centraal. Onze stad neemt hier graag voor de eerste keer aan deel! Voor die gelegenheid zetten verschillende bedrijven hun deuren open voor het grote publiek, zoals Sterkstokers Distilleries, Coöperatie Hoogstraten, Chocoladehuis Hoogstraten en Aardbeienbedrijf Schrijvers. Op zondag 5 mei ontvangt Steve Schrijvers enkele leden van het bestuur in zijn op en top Hoogstraats aardbeienbedrijf. Ook de Hoogstraatse inwoners en u als persmedewerker zijn uitgenodigd om te komen proeven.

Jaarlijks vindt in Vlaanderen de Week van de Korte Keten plaats. Tijdens deze week staan lokale producenten en hun producten centraal. Ook in Hoogstraten zetten verschillende bedrijven hun deuren open voor het grote publiek. Het schepencollege maakt van de gelegenheid gebruik om een bezoek te brengen aan Aardbeienbedrijf Schrijvers.

Steve Schrijvers ontvangt het stadsbestuur, de Hoogstraatse inwoners – en u, als persmedewerker – graag in zijn op en top Hoogstraats bedrijf. Bekend voor de Hoogstraatse aardbeien, maar ondertussen ook producent van de enige echte Hoogstraatse wijn. Het wordt een echte lokale namiddag, waarbij u onthaald wordt met een Hoogstraats drankje, een Hoogstraats hapje en uiteraard Hoogstraatse aardbeien. De tuinder neemt u mee voor een bezoek aan het de serres en de wijngaard, u krijgt uitleg over de manier van werken, de nieuwste technieken en u proeft wat Hoogstraten zo speciaal maakt. Praktische informatie over de locatie van Aardbeienbedrijf Schrijvers vindt u onderaan dit persbericht.

Waarom is de Week van de Korte Keten goed voor Hoogstraten?

De Week van de Korte Keten zet lokale producten en producenten in de kijker. Hoogstraten heeft een ruim aanbod van lokale producten en op deze manier krijgen ze meer aandacht zowel bij eigen inwoners als bij bezoekers/toeristen in Hoogstraten. Bezoekers kunnen proefondervindelijk ontdekken waar de producten vandaag komen, de producenten krijgen een gezicht en mensen raken meer vertrouwd met het producten en het gezicht dat er achter schuil gaat. Het ‘weet wat je eet’-verhaal wordt hier extra kracht bijgezet. Het draagt bij aan de lokale economie.

Waarom is de Week van de Korte Keten goed voor de aarde?

Lokale producten verkorten de keten, zijn seizoensgebonden en ondersteunen de lokale economie.