Op zaterdag 15 februari heeft de stad Hoogstraten zijn sporthelden gehuldigd. Heel wat verschillende sporten kwamen aan bod tijdens de sfeervolle bijeenkomst in de Rabboenizaal. Gaande van volleybal tot handboogschieten, alles was aanwezig.

Er werden in 2019 maar liefst 15 Hoogstratenaren nationaal kampioen. Ook werden dit jaar twee Hoogstratenaren wereldkampioen en werden er zelfs drie wereldrecords verbroken. Daarnaast zagen we ook nog een groot aantal personen provinciaal kampioen worden.

“2019 was een geweldig jaar voor onze Hoogstraatse sporters en sportverenigingen”, zegt schepen van Sport Arnold Wittenberg. “In alle leeftijdscategorieën – van tieners tot senioren – vieren we sportkampioenen. De inspanningen van het stadsbestuur om sportbeoefening te ondersteunen en te stimuleren werpen dus vruchten af. Ook in de toekomst blijven we investeren in hedendaagse en kwalitatieve sportinfrastructuur en in de ondersteuning van sportclubs. Zo kan het vele talent en potentieel dat in Hoogstraten aanwezig is, zich verder ontwikkelen en kunnen we hopelijk nog veel kampioenenhuldigen.“

Het was een spannende strijd om de titel sportman, sportvrouw, sporttiener, sportploeg, sportvereniging en sportverdienste in ontvangst te mogen nemen.

De sportraad koos uiteindelijk voor deze sportlaureaten:

 • Sporttiener: Ben Godrie
  Provinciaal kampioen Springen in BL barema A winter en zomer
 • Sportvrouw: Dorien Van de Poel
  Belgisch kampioen indoor 200m en 400m en outdoor 400m masters W35
 • Sportman: Senna Roos
  Belgisch kampioen boogschieten lange afstand 2019 bij junior Men
  en wereldrecord in twee categorieën (senioren en junioren) afstand 70m.
 • Sportvereniging: KNVA Wortel
  Kampioen Gewestelijke reserven en promotie naar 3e provinciale
 • Sportploeg: Gelvoc Dames A
  Kampioen volleyball in 3e provinciale
 • Sportverdienste: Jef Geerts
  Belgisch wieleruurrecord bij de mannen +80 jaar

sportlaureaten