Drie Hoogstraatse kunstenaars ontwerpen relatiegeschenk voor stad Hoogstraten

Op maandag 24 februari stelt het stadsbestuur van Hoogstraten de relatiegeschenken voor die de komende jaren door het stadsbestuur zullen worden geschonken aan verdienstelijke burgers.

Voor deze relatiegeschenken schreef de stad een ontwerpwedstrijd uit, waarvoor een beperkte selectie van lokale ontwerpers en kunstenaars werd aangeschreven. Het moest om een tastbaar object gaan dat Hoogstraten op een eigentijdse manier in de kijker zet. De jury moest rekening houden met het algemeen uitzicht van het ontwerp, de creatieve vormgeving en de geschiktheid met het oog op promotiemateriaal. Ook moest het object een verrassende kijk bieden op Hoogstraten.

De voorbije jaren maakte Hoogstraten gebruik van delftsblauwe borden voor dit doel. De stock is evenwel zo goed als uitgeput en daarom nam het schepencollege de beslissing om te zoeken naar een nieuw, stijlvol en hedendaags relatiegeschenk. Uiteindelijk selecteerde de jury drie kunstenaars, zodat het stadsbestuur nu een heel gamma van uiteenlopende relatiegeschenken tot zijn beschikking heeft. De drie kunstenaars zijn:

  • Anja Bastiaansen uit Meersel-Dreef
  • Dominic Van Huffel uit Hoogstraten
  • Evelien de Laat uit Minderhout

Geschenkbox

De stad Hoogstraten heeft eind 2019 de gekende Hoogstaatse geschenkbox in een nieuw jasje gestoken. Er gingen in de eindejaarsperiode 208 geschenkboxen over de toonbank. De nieuwe geschenkbox, verkrijgbaar in twee formaten, is het ganse jaar door verkrijgbaar. Deze geschenkbox werd ontworpen door Leny Moerkens uit Meer.