Op vakantie in eigen land. Een half jaar geleden leek dit voor velen geen optie. Maar de coronacrisis besliste er anders over en ‘staycation’ werd een nieuw begrip. Daarom lanceert stad Hoogstraten een nieuwe campagne: de zomer van Hoogstraten.

“Met de zomer van Hoogstraten willen we inwoners inspireren om er eens op uit te trekken in eigen stad”, vertelt schepen van toerisme Arnold Wittenberg. “In Hoogstraten zijn wij er namelijk al langer van overtuigd dat een vakantie in eigen regio een unieke manier is om te reizen, te ontdekken, te avonturieren, te beleven, te ontmoeten en te proeven.”

Hoogstraten: driewerf hoera!

Hoogstraten zet in op drie domeinen. Het richt haar pijlen op natuur & recreatie, erfgoed en haar typische, Hoogstraatse karakter. De zomer van Hoogstraten omvat een uitgebreid programma waarin al deze elementen aan bod komen.
Met de culinaire route, de picknickroute of de korte keten route fiets je de zomer in. Je geniet van de omgeving, je komt instant tot rust en je proeft letterlijk van Hoogstraten. En dat smaakt naar meer. Vlei je neer op een zonovergoten terras, ga op stap met de Hoogstraatse biersommelier en ontdek de lekkerste lokale bieren. Of pluk je eigen portie blauwe bessen en wandel langs unieke vergezichten en idyllische plekken in het groen. Ook voor de kids is er heel wat te doen. Toerisme Hoogstraten stippelde een nieuwe speurtocht uit langs het kasteel van Hoogstraten. De durvers onder ons kunnen zich dan weer helemaal uitleven in het klimpark of een initiatie wakeboarden volgen bij Goodlife Cablepark.

Blijf gerust ook slapen.

“Je ziet het: Hoogstraten heeft heel wat te bieden”, vertelt burgemeester Marc Van Aperen. “Om ten volle van Hoogstraten te genieten, trek je beter enkele dagen uit. De Hoogstraatse gastvrijheid staat garant voor een gul en warm onthaal. Wat je ook kiest, elk adres vormt de perfecte uitvalsbasis voor een boeiende ontdekkingstocht doorheen Hoogstraten.” Hoogstraten heeft een ruim aanbod aan overnachtingsmogelijkheden: van pittoreske B&B’s, een mooi stadshotel, prachtige hoeveverblijven tot unieke paalkampeerplaatsen.

Benieuwd naar het volledige aanbod? Kijk zeker dan eens op onze website: www.hoogstraten.be/dezomervanhoogstraten.