In 2020 is Hoogstraten in groenten & bloemen aan haar 22ste editie toe. Tijdens het derde weekend van september zal het centrum van Hoogstraten, voor het eerst in meer dan 20 jaar, niet worden omgetoverd tot een indrukwekkende tentoonstelling met verrassende creaties in bloemen, groenten en fruit. Maar uiteraard laten VVV en stad Hoogstraten deze editie niet zomaar passeren. Hoogstraten in groenten & bloemen presenteert een videokunstwerk.

“Ontwerper Tom De Houwer bedacht een bewegend floraal kunstwerk en liet zich hiervoor bijstaan door Hoogstraats talent en een beperkte groep van 30 enthousiaste vrijwilligers,” vertelt waarnemend burgemeester, Michel Jansen. “Het werk werd prachtig in beeld gebracht en voorzien van nieuwe muziek door componist/muzikant Florejan Verschueren en passende woorden van stadsdichter Michiel Van Opstal.”

“We zijn bijzonder trots op de realisatie van dit project”, vertelt schepen van Toerisme Arnold Wittenberg. “Deze unieke samenwerking tussen vrijwilligers en kunstenaars toont dat kunst en creativiteit, ook in moeilijke tijden, verbinding brengen onder mensen.”

Online

Het grote publiek kan het kunstwerk vanaf 18 september bekijken op de website van stad Hoogstraten en op de sociale media van Hoogstraten in groenten & bloemen. Op zaterdag 19 en zondag 20 september kunnen bezoekers, tijdens het opendeurweekend, het kunstwerk ook bewonderen op groot scherm in het Begijnhof tussen 10.00 en 21.00 uur.

Omwille van de coronamaatregelen die worden opgelegd, vragen we bezoekers in het Begijnhof om volgende regels in acht te nemen: thuisblijven als je ziek bent, looprichtingen volgen, afstand houden en mondmasker dragen wanneer de afstand niet gerespecteerd kan worden.

Kom bij voorkeur te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Is het tijdens je bezoek te druk en kan je geen veilige afstand houden van andere bezoekers? Kom dan later even terug.