Vanaf maandag 24 juni is Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft) terug in de gemeenteraad. De afgelopen maanden werd hij vervangen door Jan Hadermann (Hoogstraten Leeft) wegens zijn studies in Finland. “Mijn studies in Finland waren zeer verrijkend en inspirerend. Finland is een intrigerend land van -30°C naar + 30°c, van 4 maanden donker tot mei / juni waar de zon bijna niet meer onder gaat”

Afbeelding

foto: burgemeester Lahti Jyrki Myllyvirta, raadslid Lahti Elisa Lientola & Arnold Wittenberg.

In Lahti, de stad waar hij studeerde, had hij ook een ontmoeting met de burgemeester en volgde hij de gemeenteraad. “Met een werkloosheidgraad van 20% staat Lahti, een van de hoogste van het land, voor enorme uitdagingen. Dit in combinatie met de crisis zorgt voor heel wat uitdagingen. Met het gemeentebestuur heb ik dan ook vooral gesproken over cultuur, lokale economie en onderwijs. We hebben vooral gepraat over de toekomst van beide steden en hun beleid, met een werkloosheidsgraad onder 5% is Hoogstraten alvast niet slecht bezig.” aldus Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft).

Arnold Wittenberg is lid van de commissie internationale samenwerking en promootte Hoogstraten volop. Hij had ook een korte ontmoeting met de president van Finland, Sauli Niinistö.

Afbeelding