Hoewel het coronavirus een grote spelbreker blijft in de vrijetijdsbeleving, durven we dromen van een tijd waarin het virus onze levens niet langer beheerst. Daarom steekt de stad haar UiT in Hoogstraten-webpagina (www.uitinhoogstraten.be) in een nieuw jasje en wordt de Zaalzoeker gelanceerd. Een nieuwe applicatie waarmee inwoners en organisatoren eenvoudig op zoek kunnen gaan naar een locatie voor allerleiactiviteiten: privéfeesten, vergaderingen, repetities, opvoeringen,…

De Zaalzoeker komt er met de lancering van de volledig vernieuwde webpagina www.uitinhoogstraten.be. Op die pagina vind je het actuele vrijetijdsaanbod in de gemeente. De vrijetijdsagenda is gebaseerd op de gegevens van de Vlaamse UiTdatabank. Naast een heel nieuwe look & feel voor de pagina werden er ook heel wat nieuwigheden toegevoegd, zoals dus de zaalzoeker en een infoportaal voor organisatoren.

“We zijn heel blij dat we deze gratis zoekmachine ter beschikking kunnen stellen van onze inwoners”, vertelt schepen voor ICT en Cultuur Arnold Wittenberg. “Het systeem is op zich heel eenvoudig: aan de hand van een aantal zoekfilters kan je je resultaten verfijnen en zo een geschikte locatie voor jouw activiteit vinden. De Zaalzoeker beperkt zich niet enkel tot gemeentelijke infrastructuur, maar zal ook particuliere accommodatie omvatten.”

Momenteel is het aanbod in de Zaalzoeker nog wat beperkt, maar daar zou snel verandering in moeten komen. “We zullen de komende dagen proactief mails versturen naar eigenaars en uitbaters van verhuurlocaties”, licht burgemeester Marc Van Aperen toe. “Daarnaast lanceren we ook een oproep aan alle aanbieders van feestzalen, vergaderlokalen, sportvelden,… om hun accommodatie in te geven in de Zaalzoeker. Een locatie registreren is heel eenvoudig en is op een paar minuten gebeurd. We zijn ervan overtuigd dat we er samen een groot succes van kunnen maken.”

Naast de Zaalzoeker is de vernieuwde webpagina rond UiT in Hoogstraten een goede bron van informatie voor allerhande vragen rond evenementen. De UiT-agenda biedt een mooi overzicht van alle georganiseerde activiteiten. Ook voor organisatoren is de webpagina van UIT in Hoogstraten een handig platform. Zij kunnen er terecht voor tal van vragen over het organiseren van evenementen en vinden er info over de ondersteuning die Stad Hoogstraten kan bieden. “De vernieuwing van deze webpagina is een eerste stap in de verdere uitbouw van onze vrijetijdscommunicatie. We willen onze inwoners, ook in coronatijden, maximaal kunnen informeren over wat er leeft in onze gemeente op gebied van vrije tijd”, besluit schepen Arnold Wittenberg.