Oplaadpunten e-bikes

De Verenigde Staten stappen uit het Parijsakkoord. Een foute keuze van president Trump die daarmee gokt met de toekomst van onze aarde. Want als we zo doorgaan, leven we binnen enkele jaren in een wereld met meer schaarste en conflicten dan wij nu.

Trump zet zichzelf en Amerika buitenspel. België gaan met meer dan 170 landen door. Investeren in schone energie, in innovatie. Zodat we onafhankelijk worden van vervuilende olie uit Saudi-Arabië en van de Russische gaskraan. Ook Amerikaanse steden, staten en bedrijven lieten weten door te gaan met de omslag naar een nieuwe economie. Want klimaatverandering behoort niet toe aan één individu of één land. Het raakt onze hele samenleving.

Om op vergroening van onze mobiliteit in te zetten wordt er gewerkt aan de uitrol van 5.000 laadpunten voor elektrische voertuigen in Vlaanderen. Tegen 2020 moeten er minsten 60.000 elektrische voertuigen rondrijden in Vlaanderen. In het spreidingsplan van minister van energie Bart Tommelein zijn voor Hoogstraten 7 laadpalen voorzien, dit jaar worden er 2 geïnstalleerd: één ter hoogte van de parking aan de Dr. Versmissenstraat en één op de campus Stede Akkers.

Op de gemeenteraad van mei stelde ik een vraag of de Stad Hoogstraten ook investeert in laadpalen voor elektrische fietsen: het college bevestigde dat er oplaadpunten worden voorzien voor fietsers aan het woon- en zorgcentrum alsook aan De Mosten. Een goede start!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s